Ορθόδοξες Προσεγγίσεις

 

π. Ειρηναίος Βερυκάκης
Ηγούμενος της Ι.Μ Παναγίας των Αγγέλων, Γουβερνέτου
-Ακρωτήρι Χανίων-

 

"ότι η αγάπη του θεού
εκκέχυται εν ταις καρδίαις
ημών δια πνεύματος αγίου
του δοθέντος ημίν"

Ρωμ. Ε' 5

 

Μαρτυρία
Ράδιοφωνικός Σταθμός Μητροπόλεως Χανίων

- Αποσπάσματα από τις εκπομπές "Ανοιχτή Γραμμή" με τον Αρχ. Ειρηναίο Βερυκάκη. Είχα την ευλογία να του ζητάω συμβουλές πάνω σε Θεολογικά και νηπτικά θέματα τότε που ήταν μόνο 16 ετών και διακονούσε οικειοθελώς την Εκκλησία της Μητρόπολης Χανίων.
Από τότε και παρά τις θεολογικές του σπουδές στη Σερβία και τη Θεσσαλονίκη ο λόγος του και προπάντων η παρουσία του συνεχίζουν να προσφέρουν πνευματική χαρά και παρηγορία.
Οι εκπομπές μεταδίδονται ζωντανά κάθε Πέμπτη βράδυ στις 22.00 (περίπου) από το Ράδιο Μαρτυρία. Ο σταθμός αναμεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά στο Διαδίκτυο.
Το θέμα της εκπομπής κάθε φορά προτείνεται και ψηφίζεται τηλεφωνικά από τους ακροατές και τους παρευρισκόμενους στο στούντιο (ελεύθερη είσοδος), διαδικασία που εγκαινιάστηκε από τον πρώην Μητρ. Χανίων και νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο Αθανασιάδη. Στα αρχεία που παραθέτουμε παρακάτω έχουμε αφαιρέσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας και κάποιες μακροσκελείς παρεμβάσεις ακροατών ώστε να ακούγεται περισσότερο ο καρδιακός λόγος του γέροντα. Παρά το γεγονός ότι κάθε εκπομπή έχει ως αφετηρία ένα συγκεκριμένο θέμα συχνά γίνονται ενδιαφέρουσες προεκτάσεις σε άλλα θέματα. Προτείνουμε αυτές τις εκπομπές όχι τόσο για θεολογική ενημέρωση όσο προς παραμυθίαν.

Για να ακούσετε τις ομιλίες πατήστε δεξί κλίκ επιλέγοντας "αποθήκευση προορισμού ως ". Επιλέξτε σε ποιο σημείο του σκληρού σας δίσκου θα αποθηκεύσεται το αρχείο (π.χ στην "Επιφάνεια εργασίας" ή στα "Έγγραφά μου"). Όταν κατέβει ολόκληρο το αρχείο zip, πηγαίνετε στο σημείο που αποθηκεύθηκε, πατήστε διπλό αριστερό κλικ και θα το ακούσετε.

1.Νοερά Προσευχή
28/09/06 Διάρκ. 27 λεπτά/ Μέγεθος 10,8ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης.56 Kbps

2.Τα χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος
05/10/06 Διάρκ. 1 ώρα και 10 λεπτά/ Μέγεθος 31,5ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης 64 Kbps

3. Προς Φιλληπισίους 12-13
"ωστε αγαπητοι μου καθως παντοτε υπηκουσατε μη ως εν τη παρουσια μου μονον αλλα νυν πολλω μαλλον εν τη απουσια μου μετα φοβου και τρομου την εαυτων σωτηριαν κατεργαζεσθε
ο θεος γαρ εστιν ο ενεργων εν υμιν και το θελειν και το ενεργειν υπερ της ευδοκιας"
07/10/06 Διάρκ. 1 ώρα και 6 λεπτά/ Μέγεθος 30,2ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης 64 Kbps

4. Αυταρέσκεια
19/10/06 Διάρκ. 53 λεπτά/ Μέγεθος 21,19ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης 64 Kbps

5. 4/11/06
Διάρκ. 1 ώρα/ Μέγεθος 24,13ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης 56 Kbps

7. Για την Καθολική Εκκλησία
30/11/06 Διάρκ. 31 λεπτά/ Μέγεθος 12,6ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης 56 Kbps

8. Για τους βιαστές παιδιών
14/12/06 Διάρκ. 39 λεπτά/ Μέγεθος 17,5ΜΒ /
Ρυθμός μετάδοσης 56 Kbps


 

 

Ψυχολογία και Θρησκεία: Αρχική Σελίδα
Απόψεις - Παρατηρήσεις: Στείλτε email